Maszynka do miesa 1000w

Wilk do mięsa to nic dziwnego jak maszyna, służąca do rozdrobnienia i mielenia surowego, gotowanego lub mrożonego mięsa, które wywoływane jest dalszej obróbce (produkcji wędlin). Ponieważ urządzenie znajduje wykorzystanie w hotelach, restauracjach, supermarketach, placówkach gastronomicznych oraz zakładach zbiorowego żywienia, gdzie ilość przetwarzanego mięsa jest wielce wyższa niż w polu domowym, wymiary (gardzieli z podajnikiem ślimakowym oraz zestawu tnącego - siatki, szarpak, noże) i parametry (wydajność, średnica sitka, prędkość obrotowa, otwór gardzieli, moc, zasilanie) wilka do mięsa muszą odpowiadać zapotrzebowaniom przetwórcy.

http://d4o.pl/1ee-manuskin-active-9Manuskin Active. Creme til beskadiget hud

Szeroki wybór wilków na targu pozwoli na dobór odpowiedniego urządzenia na potrzeby placówki, dzięki obecnemu moment na studium potraw ulega skróceniu (rozdrabnianie kilkanaście kilogramów na minutę) również nie wymaga ogromnego wydatku wysiłku fizycznego. Wilki mają postać prostą, elementy można szybko zdemontować, co dobrze ułatwia obsługę, proces czyszczenia i utrzymanie czystości, przychodzi na poprawę warunków higienicznych. Wykonanie urządzenia ze pewni nierdzewnej lub stopów aluminium, wysoka klasę wykonania stanowi o dużej sile maszyny. Jak wszystkie dania brane w przemyśle spożywczym, wilki muszą robić warunki CE bezpieczeństwa i higieny pracy. Działanie wilka - mięso do rozdrobnienia wydaje się do gardzieli, następnie po dociśnięciu np. polipropylenowym tłoczkiem zostaje przetłoczone do ślimaka roboczego, a stamtąd do systemu tnącego. Zespół tnący wtłacza mięso w oczka siatki, a potem ścinana za pomocą osadzonych noży. Mięso po rozdrobnieniu jest różne z farszami, następnie pakowane w osłonki lub opakowania próżniowe i poddawane dalszym procesom obróbki, w relacje od rodzaju końcowego produktu - wędliny czy surowe mięso pakowane próżniowo. W zależności od gatunku mięsa zaczyna się siatki o innej średnicy oczek oraz noży. Wilki można urządzić w przeciwne akcesoria, które pozwolą np. nadziewanie kiełbas, szatkowanie warzyw i sera. To częste urządzenie, tanie w niewygórowanych cenach, wprowadzane w fabrykach gastronomicznych, gdzie produkcja wędlin lub potraw mięsnych nie istnieje na taką skalę kiedy w szerokich zakładach przetwórczych, jest gwarantem produktów zdrowszych, nie zawierających konserwantów również zagranicznych ulepszaczy.